Awakening

Debyyttialbumini ”Awakening – Music for Piano” julkaistiin 15.5.2020 tärkeimmissä digipalveluissa. Heinäkuussa 2020 julkaistiin samanniminen nuottikirja albumin sävellyksistä.

Sävellystyö lähti ajatuksesta yhdistää klassista ja rytmimusiikkia helposti lähestyttävällä tavalla. Puhuttelevista melodioista ja kauniista harmonioista rakentuvat, luonnosta ja erilaisista tunnetiloista inspiraatiota saaneet kappaleet ovat tunnelmaltaan vahvoja ja elokuvallisia.

Albumi on kuunneltavissa täältä. CD-levyjä voi tilata sähköpostilla matti@mattipaatelma.com hintaan 20 € + postikulut. Nuottijulkaisua myy kustantaja Blosari.

Ensimmäinen single ”Shimmering Waters” on julkaistu. Voit kuunnella sen täältä.

Toinen single ”Awakening” on myös saanut päivänvalon. Se löytyy täältä.

Kolmas, viimeinen single ennen albumin julkaisua löytyy täältä

Awakening on upea kokoelma uusia, inspiroivia sävellyksiä. Kappaleissa välittyy Paatelman monipuolinen muusikkous ja kyky säveltää lumoavia melodioita. Toinen toistaan kiehtovammat sävelmät vangitsevat mukaansa ja vievät tunnelmasta toiseen. Kappaleet ovat harmonisesti rikkaita ja herkkyydellä viimeisteltyjä. Awakening on ihastuttava kokonaisuus, jota voin suositella lämpimästi kaikille soittajille!”
– Sirkka Kärkkäinen, pianomusiikin lehtori, Sibelius-Akatemia

”Musiikki tempaa mukaansa, soi ja hengittää. Liikeradat tuntuvat hyviltä käsivarsissa ja käsissä, pianistisesti kiitollista soitettavaa. Tervetullut kokoelma nuorille – ja varttuneemmillekin.”
– Annikka Konttori-Gustafsson, pianisti, pianopedagogi

”Matin taidot ulottuvat yli genrerajojen ja hänen soittonsa ja sävellys/sovitustensa kvaliteetti nostaa ennestään suomalaisen musiikin korkeaa tasoa. Tämän levyn/kirjan materiaali on mielestäni merkittävä voimannäyte Matin taidoista myös pedagogisen materiaalin tuottajana; tosin tämä materiaali sopii laajasti käytettäväksi myös kaikkien, ammattilaisten, harrastajien, musiikinopiskelijoiden laajassa joukossa. Lisäksi soundtrack on tehty ammattimaisella otteella ja taidolla, samoin nuotinnokset.”
– Timo Alakotila, muusikko, säveltäjä, taiteilijaprofessori 

Awakening-levyn kuvat: Olli Oinas
Kuvien käsittely ja kannet: Erik Solin